zaterdag 16 mei 2015

Waar is de gezellige binnenstad gebleven.....

Vandaag even naar de binnenstad van Alkmaar geweest. Ik zocht natuurlijk wel weer een lekker dag uit (regen) maar als je toch winkel in winkel uit wilt maakt het niet veel uit.
Maar waar zijn toch die gezellige winkeltjes gebleven….. vele winkeltjes waren weg en op vele panden staat dan ook een bordje “te huur” / “te koop” op.   
Ik heb toch nog het gevoel van vroeger, lekker even een paar uurtjes heerlijk shoppen. Tussen de middag even een broodje en een bakje koffie ergens drinken en dan weer heerlijk winkelen. Lekker kledingwinkel, schoenenwinkels en woonwinkels in kijken wat de laatste trends zijn. En of er nog leuke kleding in de uitverkoop is. Maar niks is waar.
De winkels die er nog zijn, zijn in de loop der tijd ook van het ene pand verhuist naar een andere locatie in de straat. En als je dan even binnen gluurt dan zie je alleen de verkoopster achter haar toonbank.
Een droevig gezicht, je wordt er een beetje depri van. Je ziet daarin tegen gelukkig wel dat ze met wat panden bezig zijn om het op te knappen. Hopelijk komt er dan weer een leuk winkeltje in te zitten.
Van de week op tv bij de nos.nl hadden ze het er zelfs over dat met name de grote binnensteden filialen van de grote doe het zelf en meubelwinkels hun intrede weer gaan maken.
 Dus misschien nog een tijdje wachten en wordt het in de binnenstad weer net zo gezellig als voorheen. Winkel in en winkel uit en dan heerlijk thuiskomen met volle tassen met kleding, schoenen en andere mooie producten.

Wat is jullie ervaring met de binnenstad? Gaan jullie nog echt shoppen?

Tips:

Tip: Ideaal cadeau

vtwonen.nl cadeaukaart